ΑΚΕΘ:Ψηφιακές δεξιότητες και soft skills για εύρεση εργασίας(PICS)

Τη Παρασκευή 02/12/2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα ‘Ψηφιακές δεξιότητες και soft skills για εύρεση εργασίας’, από το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Τρικάλων και το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο κ. Βασίλης Χατζηκαμαγιάννης Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Europe Direct Θεσσαλίας, ο κ. Λεωνίδας Μποτίλας Υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων, ο κ. Χρήστος Τρικάλης Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων και ο κ. Αχιλλέας Κωστούλας Υπεύθυνος των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας.

Επίσης, παρουσιάστηκε ο θεσμός της μαθητείας και οι ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών ΕΠΑ.Λ. από τον κ. Γ. Γίδα (Καθηγητής Πληροφορικής). Παρουσίαση για τον ψηφιακό γραμματισμό πραγματοποίησε και ο κ. Γιάννης Παπαβασιλείου, μέλος του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας.

Μεταξύ άλλων, στην ημερίδα τονίστηκε η σημασία των soft skills για την εύρεση εργασίας και δόθηκε μια συνεκτική εικόνα του θεσμού της Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. Επίσης έγινε αναφορά στην στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ‘Μια Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή’, καθώς είναι αποφασισμένη να κάνει αυτή τη δεκαετία την ‘Ψηφιακή Δεκαετία΄ της Ευρώπης, ενισχύοντας τις ψηφιακές δεξιότητες και τα soft skills των νέων.

Next Post

Τελευταία Νέα