Πήρε τις εμπειρίες του ο Κώστας Τίγκας στο 36ο Τουρνουά “Π. Καπαγέρωφ”

Το 36ο Τουρνουά καλαθοσφαίρισης “Π. Καπαγέρωφ” πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη με διοργανωτές  την Ε.Ο.Κ., το Δήμο Ξάνθης και την ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Επικεφαλής του Τουρνουά ήταν  ο Τεχνικός Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Εθνικών Ομάδων κ. Κώστας Μίσσας. Οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές που θα συμμετέχουν στο Τουρνουά είναι οι κ.κ. Σγουρίτσας Χρήστος και Αστεριάδης Θεόδωρος. Οι Περιφερειακοί Προπονητές που συμμετείθχαν στο Τουρνουά ήταν οι κ.κ.: Μανωλιτσάκης Δημήτρης (ΕΣΚΑΚ), Μπιτζάνης Γιάννης (ΕΚΑΣΘ), Πετράκης Μιχάλης (ΕΚΑΣΚ), και Καρακατσούνης Γιάννης (ΕΣΚΑΘ).

Έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικούς αγώνες αλλά και σε ομιλίες για το μπάσκετ,  ταλαντούχοι επιλεγέντες αθλητές (γεννημένοι το 2006)  από σωματεία της χώρας και ο απόηχος που άφησε ήταν μία πετυχημένη διοργάνωση και πολλές εμπειρίες και παραστάσεις για τα παιδιά.

Από την Θεσσαλία και την ΕΣΚΑΘ, επιλέχθηκαν  πέντε αθλητές, ανάμεσά τους ο ταλαντούχος παίκτης των Δαναών, Κώστας Τίγκας (στην κεντρική φωτό με το Ν. 7 στην κάτω σειρά στην μέση). 

Ο Τεχνικός Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Εθνικών Ομάδων Κώστας Μίσσας χαρακτήρισε εξαιρετικό το τουρνουά συγχαίροντας τους καλαθοσφαιριστές για τις προσπάθειές τους.  Μίλησε για το πώς το μπάσκετ επιδρά στην γενικότερη εκπαίδευση των παιδιών, με βάση συγκεκριμένους άξονες όπως η λογική της προσωπικής δέσμευσης, η ομαδικότητα, η συνεργασία, η επιμονή, η υπευθυνότητα, η στοχοθεσία, ο προγραμματισμός, η προσωπική και ομαδική δουλειά, ο σεβασμός στους προπονητές, τους συναθλητές, τους αντιπάλους, τους διαιτητές.

Από πλευράς ΕΟΚ ο Μιχάλης Βακαλόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην πόλη της Ξάνθης για τη φιλοξενία της, τον Δήμο Ξάνθης και όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία του τουρνουά λέγοντας χαρακτηριστικά πως “θα τα ξαναπούμε σύντομα”, ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες των νεαρών καλαθοσφαιριστών δίνοντάς τους και αθλητικές συμβουλές που είχαν να κάνουν με τις εμπειρίες, τη συνεργασία και την ευγενή άμιλλα.

Τα αποτελέσματα στους εκπαιδευτικούς αγώνες ήταν:

1η ημέρα

Δημόκριτος-Πρωταγόρας 94-95

Διομήδης-Ανακρέων 75-82 (παρ,, 69-69 κ.α.)

2η ημέρα

Δημόκριτος-Διομήδης 83-87

Ανακρέων-Μικτή Ξάνθης 59-45

3η μέρα

Διομήδης – Πρωταγόρας 83-82

Ανακρέων – Δημόκριτος 60-76

Μικτή Ξάνθης – Επίλεκτοι 36-94

Next Post

Τελευταία Νέα