« Φυσική κατάσταση και διατροφική υποστήριξη με τον Γ. Μήτσα»

Η ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης στα ομαδικά αθλήματα και συγκεκριμένα στη καλαθοσφαίριση, είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο. Όπως διαπιστώνουμε όλο και περισσότερες ομάδες δεν θέλουν πλέον μόνο ’’παίκτες ” αλλά θέλουν να έχουν στη διάθεση τους καλούς αθλητές με γυμνασμένα σώματα που διευκολύνουν τους προπονητές στα συστήματα τους και τις ειδικές καταστάσεις που θέλει η κάθε ομάδα να εφαρμόσει στο γήπεδο.  Ωστόσο πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η σωστή καθοδήγηση και ο σωστός προγραμματισμός της ομάδας και αν θέλετε και συγκεκριμένων παιδιών για τους αγώνες ΣΤΌΧΟΥΣ κατά τη διάρκεια μιας σεζόν. Το αθλητικό σωματείο των Δαναών παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι κοντά στο άθλημα, με καθοδηγητή τον coach Αλέξη Παναγιώτου, ο οποίος με δική του πρωτοβουλία προσέγγισε και έφερε στο σωματείο τον βραβευμένο προπονητή φυσικής κατάστασης  Γιώργο Μήτσα.

1

 

 

 

 

 

 

 

Ο Γιώργος Μήτσας είναι πτυχιούχος από το ΤΕΦΦΑ Θεσσαλίας με ειδικότητα στο κλασικό αθλητισμό, βραβευμένος από την Ελληνική Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού για διασυλλογικές  και πανελλήνιες νίκες. Είναι υπεύθυνος τον ακαδημιών της ΓΕΑ Τρικάλων, εργάζεται στο γυμναστήριο Athletico Fitness Club και είναι και προσωπικός σύμβουλος φυσικής κατάστασης σε αθλητικά σωματεία (basket, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, tae kwon do). Αυτό όμως που έκανε τον Αλέξη Παναγιώτου να τον προσεγγίσει και να συνεργαστεί μαζί του είναι οι εμπειρίες και οι παραστάσεις του γυμναστή από τις ΗΠΑ. Ο Γιώργος έχει παραβρεθεί και συνεργαστεί σε summer camps των Ιλινόις, Iowa, LSU. Τα συγκεκριμένα camps έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης στα ομαδικά αθλήματα, την ατομική τεχνική του κάθε αθλητή καθώς επίσης περιλάμβανε και διαλέξεις με αντικείμενο την διατροφική υποστήριξη των παιδιών στις αναπτυξιακές ηλικίες καθώς και την μυοσκελετική ανάπτυξη στις κρίσιμες αυτές ηλικίες.

Η συνεργασία που ξεκινήσαμε φαίνεται να έχει ήδη αποδώσει καρπούς, όχι μόνο γιατί η ομάδα βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση αλλά και γιατί τα παιδιά που έχουν προωθηθεί στην αντρική ομάδα έχουν αλλάξει την καθημερινότητα τους προς το καλύτερο τόσο προπονητικά όσο και διατροφικά. Στόχος μας είναι, όλο και περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν να μεν με την καλαθοσφαίριση (basketball) αλλά με τη σωστή καθοδήγηση διατροφικά και προπονητικά .

Next Post

Τελευταία Νέα